Home Singles CHRIS CAULFIELD – Stockholm Syndrome

CHRIS CAULFIELD – Stockholm Syndrome

by Ann Cnockaert

Uit Canada krijgen we de nieuwste single Stockholm Syndrome van de getalenteerde singer-songwriter Chris Caulfield. Het nummer zal ook te horen zijn op zijn volgende project Catharsis.

Caulfields diep persoonlijke teksten vinden hun oorsprong in de worsteling met zijn demonen. Omdat hij het grootste deel van zijn leven te maken heeft gehad met chronische pijn en de cumulatieve tol die dat kan eisen van iemands geestelijke gezondheid, daagde de pandemie hem uit om met zijn eigen persoonlijke angsten om te gaan. Hij kreeg zijn angsten onder controle en muziek werd zijn uitlaatklep.

Het stockholmsyndroom is het psychologisch verschijnsel dat soms optreedt tijdens een gijzeling. Het houdt in dat de gegijzelde sympathie voor de gijzelnemer krijgt. In Stockholm Syndrome wordt dit als een metafoor gebruikt voor de gecompliceerde relatie die mensen hebben met de gevaren en voordelen van drugsgebruik en medicatie.

Het nummer verweeft naadloos de gruizigheid van rockmuziek met duistere hiphop vibes om een natuurlijke ritmische respons bij de luisteraar op te wekken.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More