Home ReviewsAlbum Reviews BIG JOE SHELTON – Ridin’ A Chicken (Alt 45 Records)

BIG JOE SHELTON – Ridin’ A Chicken (Alt 45 Records)

by Patrick Van Hauwaert

Wie z’n blues graag met een portie rock geserveerd krijgt, moet zeker eens gaan luisteren nar Big Joe Shelton en zijn Black Prairie Blues Ambassadors. Met Ridin’ A Chicken, zijn nieuwste plaat die straks in de winkel ligt, verwent hij iedereen om een portie stevige blues, afgewisseld met een pak contemporary blues.

Ridin’ A Chicken bevat twaalf tracks waarvan de titeltrack meteen de nodige aandacht vraagt. Het is een aangename tune waarbij al het beste dat blues te bieden heeft er wel ergens in zit. Ook met Just Let me Bleed zit het meteen goed.  Hier doet vooral het bijhorende orgeltje wonderen.

Opener Put the Chairs in the Wagon zorgde dan voor de scheurende gitaren die we ook nog tegenkomen op pakweg To Wet To Plow of Got So Hot. Een feestje is nooit compleet als we niet gospel-gewijs in de handjes kunnen klappen terwijl we luidkeels meezingen. Lorraine een nummer over z’n moeder zorgt er dan ook voor dat Ridin’ A Chicken een overcompleet feestje wordt. Zalig toch!

Big Joe Shelton, mag dan bij ons een nobele onbekende zijn, dat is hij zeker niet in Mississippi, waar hij geboren en getogen is. Daar staat hij geregeld op de planken van een lokale pub en doet hij zich in het seizoen te goed aan tal van optredens op lokale en veel minder lokale festivals. Bij een beetje blues liefhebber zal echter zonder twijfel een belletje gaan rinkelen en terecht want in 2007 werd hij zelfs opgenomen in de Columbus/Catfish Alley in Mississippi. 

Ridin’ A Chicken is dan ook een sterke aanrader voor ieder blues liefhebber.

Mr. Blue Boogie

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More