Home Singles CHILLOW – Luszak (Catharsis Productions/N.E.W.S.)

CHILLOW – Luszak (Catharsis Productions/N.E.W.S.)

by Bart Verlent

Chilo Derieuw begon zijn muzikale carrière als producer bij onder andere Brihang, El Da Sensei, John Robinson, Walter Ego, Low G. en Jeffrey Jefferson . Vorig jaar nam hij voor het eerst zelf plaats achter de microfoon en debuteerde hij met het album Pauze. Op het menu: lekker in het oor liggende, jazzy neosoul in het West-Vlaams.

© Chillow

Dit jaar bracht hij het album Moving Targets uit samen met Dj Grazzhoppa, een plaat waar heel wat hiphop-veteranen uit New York aan meewerkten. Daarnaast verzorgde Chillowproductions ook de productie van de ep Klaar van Emee. Tijd dus om zich terug te focussen op zijn eigen project.

Luszak is West-Vlaams voor luiaard. Lui zijn is doorgaans niets voor Derieuw, maar als het dan toch eens gebeurt, dan wordt “er gechillt tot de structuur van de zetel op de kont geprint staat”.

Chillow schreef dit aanstekelijke nummer samen met gitarist Guillaume Trotta (The Shadow Machine, Rhinos Are People Too) die ook het funky gitaarlijntje bedacht. Verder kregen ze de ondersteuning van Andreas Duchi (Reines) op bas en Dunja Mees en Sarah Devos op backings.

Luszak is een catchy zomerse track met een jazzy randje, dat je sowieso uit je zetel haalt.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More