Home Singles CHARLOTTE & REINHARD – Guardian Of Sleep

CHARLOTTE & REINHARD – Guardian Of Sleep

by Bart Verlent

Charlotte Caluwaerts en Reinhard Vanbergen speelden samen bij The Happy en Rheinzand, toerden mee als de backing band van Hercules & Love Affair en zijn al meer dan tien jaar partners in leven en werk. Inspiratie heeft dit duo in overvloed want ze brachten de voorbije vier jaar samen meer dan twintig soloalbums uit. Het koppel gaat nu de uitdaging aan om hun talenten samen te brengen als duo in een nieuwe band, met de niet al te verrassende naam Charlotte & Reinhard.

© Charlotte & Reinhard

Op 18 oktober mogen we hun debuutplaat verwachten waar we nu de eerste single Guardian Of Sleep uit te horen krijgen. Tijdens de intro krijgen we het gevoel dat het een alledaagse elektropop track gaat worden, maar dan vallen de warme strijkers in – die het nummer een filmische tintje geven – en de sensuele, warme stem van Charlotte.

Aan de ene kant heeft het nummer iets nostalgisch terwijl het tegelijk toch ook eigentijds klinkt. We zouden het eigentijdse, ingetogen disco kunnen noemen.

Guardian Of Sleep is een boeiende compositie die naar meer smaakt.

Je kan Charlotte & Reinhard samen aan het werk zien op:

29/06 – Live Is Live, Antwerpen
24/10 – Ancienne Belgique club, Brussel
03/11 – Amor, Antwerpen
07/11 – Wintercircus, Gent

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More