Home Singles CHARLOTTE GREVE – Sediments We Move (Part V) (New Amsterdam Records)

CHARLOTTE GREVE – Sediments We Move (Part V) (New Amsterdam Records)

by Björn Comhaire

Op 15 oktober verschijnt het eerste album van de Duitse Charlotte Greve dat ze onder eigen naam releaset. Greve werd geboren in Berlijn maar leeft ondertussen al een tijdje in Brooklyn waar ze het als componist, zanger en saxofonist probeert te maken. Ze studeerde aan het Berlijnse Jazz Institute en het New Yorkse Steinhardt universiteit. Haar muziek zweeft tussen klassieke koorzang, jazz, rock, noise, metal, ambient en algehele bombastiek.

© Charlotte Greve

Op Sediments We Move wordt ze begeleid door haar vaste band Wood River en het Berlijnse koor Cantus Domus en op basis van de eerste single uit dat album belooft het een interessante muzikale reis te worden.


De single met bijhorende videoclip, laat deel vijf horen van het zesdelige album en valt meteen met de deur in huis. Het koor dramt 45 seconden lang stevig door op één noot, zonder daarbij noemenswaardig naar adem te happen. Greve’s band mept zich ondertussen een bij progrock aanleunende weg doorheen het gedram.

Iets voor halfweg het fragment dat we in de clip te horen krijgen, hapt het koor naar adem en breekt Greve de spanning om kort daarna deel één en deel twee met mekaar te laten versmelten. Een interessante juxtapositie die roept om verdere beluistering. Gelukkig is het volledige nummer beschikbaar via de Bandcamp-pagina van Greve en horen we naast koorzang en progrock, jazz en zelfs pop-elementen voorbijkomen.

Indrukwekkend klinkt het zeker en vast, al krijgen we soms de indruk dat Greve net iets teveel informatie in één nummer tracht te verwerken waardoor we er toch wat verloren in lopen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More