Home Singles CHANTAL ACDA & THE ATLANTIC DRIFTERS – The Friends Parade (Challenge Records)

CHANTAL ACDA & THE ATLANTIC DRIFTERS – The Friends Parade (Challenge Records)

by Bart Verlent

Chantal Acda schrijft haar songs alleen maar in de uitvoeringen laat ze zich graag bijstaan door verschillende muzikanten. Dat merkten we al aan haar debuutplaat Let Your Hands Be My Guide (waarvan Chantal vorig jaar de 10de verjaardag vierde met concerten waarin ze het album nog eens bracht met diverse muzikale vrienden) tot haar laatste plaat A Closer Distance dat ze opnam met de Italiaanse componist/pianist Bruno Bavota. Ook nieuwe plaat Silently Held die op 3 mei het zal verschijnen is weer een samenwerkingsfeest met tal van topmuzikanten.

© Chantal Acda & The Atlantic Drifters

In 2018 werkte Acda samen met gitarist Bill Frisell voor een optreden op Jazz Middelheim (dat ook opgenomen is en verkrijgbaar op cd en vinyl), die samenwerking was zo magisch dat de twee nog eens tijd vonden om iets samen te doen. Verder spelen op deze plaat ook de New Yorkse jazzcontrabassist Thomas Morgan, saxofonist Colin Stetson (werkte eerder samen met onder andere Tom Waits, The National, Laurie Anderson…), de Amerikaanse multi-instrumentalist Shahzad Ismaily, lokaal jazztalent Kurt Van Herck, Joachim Badenhorst en Jozef Dumoulin plus haar vaste bandleden Niels Van Heertum en Eric Thielemans. Het geheel werd geproducet door Philip Weinrobe (Dirty Projectors, Adrienne Lenker) en gemixt door Phill Brown (Talk Talk, Mark Hollis).

The Friends Parade is de eerste single van dit nieuwe album en die klinkt alvast veelbelovend. Het nummer heeft weer dat mooi fragiele randje waar Acda voor bekend staat. Het begint vrij ingetogen met de mooie ritmetandem Thielemans/Morgan waar Frisell subtiele gitaarlijnen overheen legt en af en toe een piano in weerklinkt. Het geheel wordt aan elkaar gelijmd door de warme stem van Chantal. Op het einde duikt Stetson nog op die met zijn sax voor de magische kers op de taart zorgt.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More