Home Singles Candle.Bags – Aeiou

Candle.Bags – Aeiou

by Nel Mertens

Beetje down door de lockdown? Inge Henrotay, Seppe Dausi en Robson Mangelschots van rockband Candle.Bags zijn bubbelmoe, maar lieten hun kop niet hangen. Ze laten alvast hun nieuwe, opmonterende single AEIOU op ons los: een eigenzinnig klinkerlied dat uit zijn bubbel wou barsten!

Het contrast van harder snaarwerk en de dwarsfluit brengt balans dat ze ook in het leven willen verderzetten. Als een rebelse bohemienne vibreert de fluit door de track en geeft het een bevrijdend gipsy-tintje. Het lied gaat over de a, de e, de i, de o, maar is vooral voor u. De perfecte soundtrack om uit te breken en – als was het voor de eerste keer – uitbundig dansend de straat op te trekken.

Er wordt met klinkers gegooid in een nummer dat gaat over pure vrijheid in muziek. En daar komt hun eigenzinnige kantje boven: nummers komen zoals het komt en ze houden niet vast aan de ‘spelregels’ om nummers op te bouwen. Op die manier werd het hun eigen protestsong, ervaar het gerust als een vrijheidsritueel. “Het kunnen en mogen uitdrukken van onszelf binnen de muziek zonder ons aan de regels te moeten houden. Iets wat het hoger doel dient”, aldus de band.

Aeiou is opgenomen in de BanBuck Studios van Kris Lemkens. Seppe Daussi is ook volop aan het werk aan een knappe clip bij dit nummer, die midden juli verschijnt.

Facebook / vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More