Home Singles CAMILLE-ALBAN SPRENG’S ODIL ft. NINA KORTEKAAS – Daisy (W.E.R.F. Records)

CAMILLE-ALBAN SPRENG’S ODIL ft. NINA KORTEKAAS – Daisy (W.E.R.F. Records)

by Björn Comhaire

Laten we eerlijk zijn Camille-Alban Spreng’s ODIL featuring Nina Kortekaas is een serieuze mond vol en niet meteen de meest lekker bekende bandnaam ‘out there’. Het is dan ook niet één band. Wij verklaren ons nader. Camille-Alban Spreng is een Zwitserse pianist en componist die zich al een jaar of tien in Brussel ophoudt. ODIL is Sprengs vaste band waarmee hij in het verleden al twee platen uitbracht. En Nina Kortekaas, ja, da’s Nina Kortekaas, bekend van zichzelf en van het feit dat ze tijdelijke de rol van frontvrouw vervult bij Portland.

Die combinatie aan fijne mensen heeft een singletje uit dat Daisy heet en dat op de derde van ODIL, Unheimlich, zal staan.

Daisy is een heftig voortstuwend en best wel drammerig nummer dat gebaseerd is op het gedicht Pull My Daisy van beatniks en powerpoëten Allen Ginsberg, Jack Kerouac en Neal Cassady. Drammerig omdat dat is wat de beatniks graag deden: een gevoel van urgentie omzetten in poëzie die op geen enkele manier vrijblijvend wilde zijn. En dat is dit nummer dus ook niet.

Kortekaas debiteert de tekst alsof ze dringend ergens naartoe moet terwijl nerveus ratelende drums datzelfde gehaaste gevoel onderstrepen en een pulserend instrumentarium er ons wil van overtuigen dat het allemaal niet voor te lachen is en dat we beter wat zouden opletten. Er was volgens de beatniks dan ook weinig om mee te lachen en dus gaan wij dat nu ook niet doen. Luisteren doen we echter des te beter, als we even tijd hebben tenminste.

Je kan Camille-Alban Spreng’s ODIL live aan het werk zien op:

21/09 – AB, Brussel (W.E.R.F. labelnight)
19/10 – Le Brass, Vorst (album release show)
20/10 – Hnita Jazz Club, Rijkevorsel
24/11 – CC De Ververij, Ronse
26/11 – Bijloke, Gent
03/12 – KAAP, Oostende

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More