Home Singles CAMERA OBSCURA – Big Love (Merge/Konkurrent)

CAMERA OBSCURA – Big Love (Merge/Konkurrent)

by Bart Verlent

Het Schotse Camera Obscura bracht hun eerste wapenfeit Biggest Bluest Hi Fi uit in 2001, vijf jaar na hun oprichting. Na Desert Lines uit 2013 werd het plots stil rond de Schotten. Blijkbaar kreeg pianiste en achtergrondzangeres Carey Lander een paar jaren eerder de diagnose kanker. In 2015 verloor ze het gevecht tegen de ziekte. Datzelfde jaar werd Camera Obscura dan ook ontbonden. Tot de band in 2018 voor het eerst terug optrad en er plannen werden gesmeed voor een nieuwe langspeler.

© Camera Obscura

Door covid duurde het veel langer voor het album af geraakte maar op 3 mei verschijnt eindelijk de zesde Camera Obscura plaat Look To The East, Look To The West. De band werkte terug samen met de Fins/Zweedse producer Jari Haapalainen die ook achter de knoppen zat tijdens de opnames van Let’s Get Out Of This Country en My Maudlin Career.

Big Love is de eerste single na een stilte van tien jaar en toch klinkt ie heel vertrouwd. Het is een pijnlijke break-up song die toch heel vrolijk klinkt. De band verwerkte er country en progrock invloeden in en dat werkt bijzonder goed.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More