Home Singles CALICOS – Easy (Mayway Records)

CALICOS – Easy (Mayway Records)

by Bart Verlent

Onlangs moesten ook Calicos afscheid moeten nemen van frontman Matt Watts waarvan ze vroeger de begeleidingsband waren. De band heeft ondertussen al wat jaren op de teller met Quinten Vermaelen en is volop bezig aan hun tweede album dat ze opnamen met Tobie Speleman achter de knoppen en dat vanaf 22 november in de winkels zal liggen.

© Calicos

Hoog tijd dus voor nog een nieuw voorproefje met het prachtige Easy.

Het nummer opent met de warme pedalsteelklanken van Aäron Koch. Die creëren een gemoedelijke sfeer die perfect matcht met Vermaelens zachte stem. Tijdens het refrein verdwijnt die gemoedelijkheid even en wordt het tempo iets opgedreven. Hoewel het nummer gaat over het zoeken naar nachtelijke troost, met een eenzaam glas aan de toog, voelt het toch als een warm deken of de perfecte soundtrack voor een warme, zwoele zomeravond.

In deze single vindt Calicos de perfecte balans tussen americana en aanstekelijke indie. We zijn er dan ook erg wild van en kijken uit naar de release van de nieuwe plaat.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More