Home Singles C. DUNCAN – Bell Toll (Bella Union/PIAS)

C. DUNCAN – Bell Toll (Bella Union/PIAS)

by Bart Verlent

Het nieuwe album Alluvium van de Schotse singer-songwriter Christopher Duncan, beter bekend als C. Duncan zou normaal gezien verschijnen op 6 mei, maar de fysieke release is pas voor 5 augustus… Vervelend, maar het is een detail. Wij zijn al blij dat deze talentvolle man nog eens een plaat uitbrengt.

© C. Duncan

Duncan is een klassiek geschoolde muzikant die sinds 2012 dromerige, folky platen uitbrengt. Op zijn vorige album Health kreeg hij hulp van Elbow toetsenist Craig Potter en op de titeltrack zingt zelfs Guy Garvey mee. Omdat we nog een maandje moeten wachten op de digitale release van Alluvium krijgen we nog een voorproefje van het album.

Voor Bell Toll ging Duncan inspiratie halen bij zijn grote voorbeelden Michel Legrand en Kate Bush. Het nummer gaat over de onzekerheid van een vriendschap en het vinden van rust in die onzekerheid. Het is een speelse song waarin de brede arrangementen je meepakken naar een kleurrijke droomwereld.

Een wondermooi pareltje waar we geen genoeg van krijgen.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More