Home Singles BUBBA – Open Mij (Pig Parade Records)

BUBBA – Open Mij (Pig Parade Records)

by Bart Verlent

Het Gents/Brussels gezelschap Bubba trakteert ons al een tijdje op aanstekelijke indie lo-fi songs waar je instant vrolijk van wordt. Nadat het vijftal alle nummers uitbracht in het Engels hebben ze nu een song in het Nederlands geschreven. Open Mij is ook de eerste single van hun debuutalbum dat volgend jaar het licht zal zien.

© Bubba

Bubba verwerkte een tekst van poëet Ivo Allewaert in hun muziek. De song is een soort uitgesponnen imperatief. Een poëtische vraag om iemand te ontdekken, bloot te leggen. Bij de start van het nummer moeten we een beetje denken aan Streets Of Your Town van The Go-Betweens, De song blijkt totaal anders maar klinkt toch even aanstekelijk.

Of Bubba nu in het Engels of het Nederlands zingt, maakt weinig uit. Ze brengen sprankelende gitaarpop waarbij je onmogelijk stil kan blijven zitten. Open Mij is alvast een top song die lang blijft hangen.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More