Home Lijstjes HET BESTE VAN 2022: Niels Braeckmans (Trapped Ants)

HET BESTE VAN 2022: Niels Braeckmans (Trapped Ants)

by Ann Cnockaert

Niels Braeckmans en Alexander Van Eeckhoutte  brengen sinds vorig jaar eigen nummers uit onder de naam Trapped Ants. Ze zijn volop bezig met hun debuutalbum dat in het voorjaar zal verschijnen. Wij vroegen Niels naar zijn favorieten van het voorbije jaar.

© Niels Braeckmans

Beste Belgische album
Het album Sahar van Tamino brengt me iedere keer opnieuw in een meditatieve staat waarin ik kan wegdromen in een wereld van prachtige arrangementen. De straffe songwriting en introspectie van Tamino gekoppeld aan zijn onmiskenbare gouden stem weet me altijd te raken.

Het album Pourriture Noble van Zwangere Guy en Lander Gyselinck was voor mij de grootste verrassing van dit jaar. De brug tussen hiphop en jazz klonk nog nooit zo smooth. Een hele straffe plaat die op muzikaal en lyrisch vlak hoge toppen scheert.

Beste internationale album / single 
Het album Being Funny In A Foreign Language van The 1975 is een combinatie van alle beste ingrediënten van de band en straalt maturiteit uit. Dit album is voor mij een voorbeeld van solide popmuziek.

Het nummer Nobody Gets Me van SZA heeft zo’n krachtige melodie dat het je bij de keel grijpt en niet meer loslaat.

Het nummer Glimpse of Us van Joji heeft mijn hart meermaals gebroken. Een perfecte vertaling van tristesse in muziek waarbij je wanhopig in het verleden blijft hangen door de gedachte aan de persoon die je hart nog altijd heeft.

Het nummer When You’re Sad I’m Sad van Charlie Puth is voor mij het beste nummer van zijn nieuwe plaat Charlie. Simpel, puur, goede songwriting en hartbrekende melodie.

Bam Bam van Camila Cabello en Ed Sheeran is mijn favoriete feelgoodnummer van het afgelopen jaar. Catchy, live instrumenten op een major poprelease, de energie zit goed.

Difficult van Gracie Abrams is een nummer dat me vanaf de eerste seconde een warme knuffel geeft en me in een wereld toelaat waarin ik even de huidige versie van de realiteit vergeet en door haar breekbare stem rondzweef.

Beste concert
Tamino op 6 december in het Koninklijk Circus, Brussel. Dit was de eerste keer dat ik onze nationale trots live zag spelen en hem het publiek zoals een zingende Charon uit de onderwereld zag begeleiden tijdens een tocht op de rivier van melancholie en zuivere ontroering. Wereldklasse.

Favoriete Belgische festivalaffiche 2023
Tamino  – Coely – Blackwave – Zwangere Guy en Lander Gyselinck – Oscar and the Wolf – Trapped Ants

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More