Home Singles BRUECKEN – Ataxie

BRUECKEN – Ataxie

by Ann Cnockaert

BRUECKEN is een band uit het Noorden van Duitsland. Ze maken atmosferische, maar energieke instrumentale muziek. Voorafgaand aan hun nieuwe plaat Innere Unruhen krijgen we de single Ataxi met bijhorende clip.

Over het nummer zegt de band: “Ataxie speelt met het concept van verlamd zijn in het licht van (noodzakelijke) veranderingen. De video probeert die gevoelens van ongemak vast te leggen die het hele albumconcept en ook het nummer inspireerden. De tegenstellingen van statica en beweging, van natuur en technologie, van stabiliteit en vooruitgang, van persoonlijke strijd en die van en voor het milieu kunnen overweldigend zijn. Niet alleen individueel, maar ook collectief. Maar in het licht van grote uitdagingen zoals het bestrijden van klimaatverandering of ongelijkheid, geloven we dat we de verlamming van ons ongemak, persoonlijke of collectieve onrust moeten overwinnen en het moeten gebruiken als een drijvende kracht voor verandering om empathie op te wekken en de kloof tussen denken en handelen te overbruggen.”

Ataxie brengt een veelzijdig geluid, variërend van exploderende muren van zware gitaren tot kalme en bedachtzame momenten van fragiele schoonheid. Het dompelt de luisteraar onder in een atmosferische en emotioneel intense ervaring.

Het nieuwe album Innere Unruhen, een Duitse uitdrukking voor persoonlijke gevoelens van onbehagen, zal worden uitgebracht in samenwerking met Moment of Collapse Records eind maart 2022.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More