Home Singles BROEDER DIELEMAN – De Eerste Knecht

BROEDER DIELEMAN – De Eerste Knecht

by Ann Cnockaert

Broeder Dieleman is de artiestennaam van Tonnie Dieleman, een Nederlandse singer-songwriter uit Axel die zingt in Zeeuws. Op zijn nieuwste single Eerste Knecht bezingt hij het boerenleven.

De Eerste Knecht is de eerste single na de release van de tweede split 7” samen met Bonnie Prince Billy uit 2021. Het nummer is onderdeel van een tweeluik, waarvan deel twee later dit jaar zal uitkomen.

Over het nummer vertelt Dieleman: “De eerste knecht was na de boer het hoogste in de rangorde op een boerenhof. Hij sliep in de schuur en was verantwoordelijk voor de paarden en de baas over de rest van de knechten. Het lied is onderdeel van een tweeluik en vormt samen een muzikale ansichtkaart over het leven op een boerderij in West-Zeeuws-Vlaanderen, begin 20ste eeuw.”

Samen met Pim van de Werken op piano, Leo Fabriek op drums, Janine van Osta op zang, Peter Slager (BLØF) op bas,
Myrthe van de Weetering op viool en Frans Grapperhaus op cello is dit een mooie eerste single en een voorbode voor wat later op het jaar zal verschijnen.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More