Home Belgisch BRIK TU-TOK – Desire (Rotkat Records)

BRIK TU-TOK – Desire (Rotkat Records)

by Bootsie Butsenzeller

Het dadaïstische duo Linde Carrijn en Maxime Storms lanceren een vierde single uit hun fantastische langspeler The Giggle Gallery, die hier al heel wat draaibeurten op de platendraaier kreeg en zelfs met stip in ons eindejaarslijstje zal prijken.

Ook op het podium is Brik Tu-Tok een theatrale lust voor ogen, oren, lijf en leden, waaraan we, op deze dag dat de cultuursector weer rake klappen krijgt, met héél veel plezier terugdenken. In hun clips doen ze er vaak nog een schepje bovenop.

Na de singles Badass en Cheap Trip is Desire zelfs voor de normen die door het duo gehanteerd worden een nog vreemdere eend in de bijt. Zowaar een melancholische dromerige ballad. Benauwde herinneringen en vervlogen verlangens vervlechten zichzelf ineen in een unheimliche triphop oase. Het catchy refrein “Let desire bare the drill” brengt meer dan soelaas en het nummer krijgt een extra dimensie met de intrede van saxofonist Mattias De Craene.

Het is het slotnummer van The Giggle Gallery dat bol staat van cryptische verhalen, absurd sarcastische humor, en sprankelende met hiphop flirtende cabareteske pop.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More