Home Singles BRIGID MAE POWER – Counting Down (Fire Records/De Konkurrent)

BRIGID MAE POWER – Counting Down (Fire Records/De Konkurrent)

by Bart Verlent

Sinds 2016 serveert de Ierse (maar in Londen geboren) singer-songwriter Brigid Mae Power ons dromerige folky songs met af en toe een vleugje americana en country. Die laatste invloeden slopen in haar werk dankzij haar Amerikaanse man/producer Peter Broderick die we kennen van zijn solo-werk en zijn aandeel in Efterklang. Brigid wil met haar nieuwe plaat Dream From The Deep Well terug pure folk maken maar met een modern kantje; een uniek huwelijk tussen traditionele stijlen en moderne melodieën.

© Brigid Mae Power

In Counting Down zingt ze over haar desillusie in muziek en toeren, terwijl ze zich tegelijk realiseerde dat dit het enige is wat ze eigenlijk goed kan. Een nummer geboren uit frustratie van het ontmoeten van geweldige mensen tijdens het touren, om ze vervolgens vrijwel onmiddellijk te verlaten.

Of we deze track nu echt “vernieuwende folk” kunnen noemen? Tja…
Power heeft altijd wel iets unieks in haar stem en haar songs waardoor we niet alleen maar pure folk horen. We kunnen wél zeggen dat het nummer iets heeft van de tristesse en de dromerigheid van Mazzy Star, maar het blijft toch vooral een typische, breekbare Brigid Mae Power compositie die zoals altijd diep raakt.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More