Home Singles BRENT BEUKELAER – Klein Maar Gigantisch (Eigen Beheer)

BRENT BEUKELAER – Klein Maar Gigantisch (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

In 2016 werd Brent Beukelaer de Belgische winnaar van de prestigieuze Nekka-wedstrijd. Daardoor kreeg hij het jaar daarop een plaats op het Dranouter Festival. Datzelfde jaar begon Brent ook met Sun Gods, dat later van naam moest veranderen in The Radar Station. Uiteindelijk kreeg The Radar Station veel aandacht dankzij De Nieuwe Lichting, zodat Brents Nederlandstalig project wat naar de achtergrond verdween. Door de coronacrisis viel alles echter stil zodat Beukelaer, samen met zijn Radar Station-collega Sander Cliquet en Yuko-drummer David Broeders, terug tijd vond om aan het debuutalbum van Brent Beukelaer te werken.

© Jannes De Schrijver

Op 20 augustus zal de debuutplaat eindelijk verschijnen, dankzij crowdfunding. We kregen al een mooi voorproefje van het album met de knappe single De Uitgelezen Man. Nu verschijnt er nog een teaser met de single Klein Maar Gigantisch waarin hij zijn rauwere kant laat horen.

Op dit nummer brengt Brent de caféfilosofie tot bij ons thuis, aangezien we nu toch niet op café kunnen gaan. De tekst doet menig hart verlangen naar een paar trappisten en het diepzinnig mijmeren over de relativiteit en de nietigheid van ons bestaan dat daar vaak op volgt. Met een stukje tekst als: “Alles is relatief, kijk maar naar de sterren”, slaat Brent de nagel op de kop.

Met de muziek van The Radar Station legt Brent, met zijn innemende stem, een warm deken over ons. Met zijn Nederlandstalige-project doet hij dat nog veel meer. Om de één of andere reden past de Nederlandstalige tekst nog beter bij zijn stem. Muzikaal zit het nummer vol subtiele arrangementen die dit kleine nummer een gigantische impact geven. Brent Beukelaer bracht weer een mooi pareltje uit.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More