Home Singles BRENT BEUKELAER – De Bloesem Van De Kerselaar (Polymoon Records)

BRENT BEUKELAER – De Bloesem Van De Kerselaar (Polymoon Records)

by Bart Verlent

Brent Buckler, alias Brent Beukelaer, is natuurlijk gekend als frontman van The Radar Station. Twee jaar geleden debuteerde hij met zijn soloalbum Heen Zonder Weer waar hij prachtige verhalen heeft opgezet uit een alternatief universum dat net om de hoek ligt. Voor zijn Nederlandstalige indiesongs had Brent zich laten inspireren door Nick Drake, Spinvis, Boudewijn De Groot, The National en zeker Lieven Coppieters. Volgend jaar mogen we het tweede album van Beukelaer verwachten, dat de titel Ramen Als Ogen zal dragen en dat hij opgenomen heeft met zijn The Radar Station-collega’s Sander Cliquet en Nina Kortekaas (Noa Lee) samen met David Broeders (UMM, HAEVN).

© Brent Beukelaer

De Bloesem Van De Kerselaar is het eerste voorproefje van de te verschijnen plaat en vond zijn basis in een teruggevonden brief uit 1960, die de broer van Beukelaer’s grootmoeder aan zijn moeder stuurde. Deze brief werd de inspiratie voor de eerste strofe, de rest vulde Bent zorgvuldig aan.

Dit uniek diamantje begint vrij breekbaar met enkel een subtiele gitaar en heldere pianoklanken. Als Brent dan invalt met zijn prachtig warme stem krijgen we al kippenvel. Het nummer wordt dan nog knap aangevuld met delicate soundscapes zodat het allemaal heel sober blijft. Alles blijft puur maar maakt zo toch enorm veel induk.

Beukelaer is zeker één van de meest onderschatte singer-songwriters van ons land. Of het nu met de band is of solo, telkens is het een schot in de roos, net zoals deze prachtige single.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More