Home Singles BOROKOV BOROKOV FEAT. DE WITTE KUNST – Rita De Rover (Rotkat Records)

BOROKOV BOROKOV FEAT. DE WITTE KUNST – Rita De Rover (Rotkat Records)

by Bart Verlent

In 2022 verschijnt de vierde plaat van Borokov Borokov die de de titel De Verkeerde Fout zal dragen. Rita De Rover is daar het eerste voorproefje uit en werd ingezongen door Koen van Bommel van de Nederlandse electroband De Witte Kunst.

© Borokov Borokov

Borokov Borokov omschrijft deze single als: aangevuurd door D.A.F.-achtige broodtrommelsamples, zwevend op een klanktapijt naar Bill Nelsons vogeldesign bevlekt met zoete Hosono-pop-saus… Wat kunnen we meer aan zo’n kleurrijke omschrijving toevoegen?

Het nummer zou gaan over de denkbeelden van grootindustrieel-broodfabrikant Sven de Stroper, die ervan overtuigd was dat zijn arbeiders het product moesten kunnen kopen dat ze vervaardigen.

Met deze aanstekelijke, dansbare song kiest Borokov Borokov de kant van het grootkapitaal. Met een tekst die er insnijdt, “knecht geen nood, al ben je steendood, er is nog altijd brood”. Er is maar één band die zo’n boeiende composities op de markt gooit en dat is Borokov Borokov. Of ze hier nu echt commercieel gaan mee doorbreken is maar zeer de vraag maar ze kunnen er in elke geval de dansvloer mee laten vollopen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More