Home Singles BOOGIE BELGIQUE – Wonder (PIAS)

BOOGIE BELGIQUE – Wonder (PIAS)

by Bart Verlent

In 2012 richtte Oswald Cromheecke het project Boogie Belgique op. Door de jaren heen is het project uitgegroeid tot een band en op 14 oktober verschijnt hun zesde album Machine. Op de nieuwe plaat trekt de band een parallel met de jaren ’30, zowel op muzikaal als politiek vlak. Het is een hommage aan de trends van die jaren, zoals de crooners, big bands en swing.

© Boogie Belgique

Wonder is afkomstig van het te verschijnen album en is geïnspireerd op de klassieker I Wonder Who’s Kissing Her Now van Harold Orlob uit 1909. Hier zijn geen big bands of swing te horen maar wel eigentijdse dancebeats, samples uit een ver verleden en lounge-achtige soundscapes. Het lijkt een bijzondere mix maar Boogie Belgique laat het allemaal evident klinken.

Nu dat we drie singles te horen hebben gekregen uit de nieuwe plaat weten we ongeveer welke richting Boogie Belgique uit wil gaan. Zoals altijd gaan nostalgie en eigentijdse geluiden hand in hand bij deze band en dat is ook het geval bij de nieuw langspeler en dat levert altijd catchy tracks op.

Woensdag 26 oktober stelt Boogie Belgique Machine voor in de Brusselse Botanique.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More