Home Singles BOOGIE BEASTS – Favorite Scene (NAKED)

BOOGIE BEASTS – Favorite Scene (NAKED)

by Bart Verlent

Op 17 september verschijnt het derde album Love Me Some van de garagerockband met blues invloeden Boogie Beasts. Omdat dit nog even duurt, krijgen we nog een voorproefje van de te verschijnen plaat met de single Favorite Scene. Toen de band aan dit nummer begon, hadden ze een soort van “The Rolling Stones meets Canned Head-sfeertje” in gedachten. De werktitel van de song werd dan ook toepasselijke Rolling Heat.

© Boogie Beasts

Nadat gitarist Patrick een catchy riff had gevonden werd dit de basis van het nummer. Ook werd het al gauw duidelijk dat hier een kopstem bij hoorde. Zanger Jan slaagde er niet in om de juiste teksten en melodie te vinden, met als resultaat dat de de boel een beetje vastliep dus lieten ze het nummer wat rijpen. Enkele maanden later besloot producer Koenraad het over een andere boeg te gooien. Het nummer werd volledig uitgekleed en daar kwam ineens een dansbare groove tevoorschijn. De zangmelodie volgde spontaan en als finishing touch werd Rijkje Crommen er nog bij geroepen voor de backings.

Het resultaat is een sensuele, groovy track met een bluesy randje waar je onmogelijk stil kan op staan. Het viertal klinkt stomend en vurig en zo hebben we Boogie Beasts graag! Op 8 augustus staat de band op het Jazz & Blues Festival in Gouvy en daar gaat deze song zeker voor een explosie zorgen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More