Home Belgisch BOOGIE BEASTS – Cold Ways

BOOGIE BEASTS – Cold Ways

by Hans Lenvain

Toen we de naam Boogie Beasts hoorden waaien op de redactie, werden we gelijk terug gekatapulteerd naar de Paulusfeesten van zomer 2023 in hartje Oostende. Want wat was dat daar allemaal? We herinneren ons dat de energie van het podium spatte en dat we met gesigneerd vinyl huiswaarts keerden. Sindsdien kleeft er ook een sticker van deze band op onze frigo. En voor die vinyl en sticker hadden we serieus moeten aanschuiven, de rij naar de merch-stand leek eindeloos.

©Laurent Meurice

Ook normaal na zo’n sterk optreden.
Hun muziek kan je wat vergelijken met Black Box Revelation, The Black Keys soms zelfs wat Triggerfinger. Maar evenzeer zou de muziek passen bij 101 scènes uit de gekende Tarantino films.
De veelzijdigheid van hun muziek, is hun sterkte. Veelzijdig maar nooit vervelend. Strak gespeeld. Hier en daar lekker rauw.

Op 19 april komen deze jongens met hun nieuwe album, Neon Skies & Different Highs, uit. Het belooft weer een groovy album te worden en daar kunnen we enkel maar blij om zijn.
Als voorproefje krijgen we alvast Cold Ways als single en dat is verdomd weer een vette schijf. Er hangt zowaar een eighties kantje aan. Maar het zijn de Boogie Beasts pur sang! Het is eigenlijk al lang geleden dat er nog een Belgische band was die zo hun eigen sound kon doordrukken. Als ze voorbijkomen op de radio weet je meteen dat zij het zijn. Willy Radio, Classic 21, Pinguin Radio (NL),… hebben dat al begrepen en draaien Boogie Beasts regelmatig.
Maar ook de geschreven vakpers weet wie ze zijn. Rolling Stone France, Classic Rock Magazine Deutschland, OOR,… hebben al lovend verwoord wat ze van Boogie Beasts denken.
Luister vooral even zelf.

©Hans Lenvain – Boogie Beasts op Paulusfeesten 2023

Boogie Beasts bestaat uit Patrick Louis (zang en gitaar), Fabian Bennardo (harmonica), Jan Jaspers (zang en gitaar) en Gert Servaes aan de drums. Maar onderschat het aandeel van producer Koenraad Foesters niet voor de sound van hun vierde studioalbum (vijfde in totaal). Deze goede man kreeg nog meer touwtjes in handen waardoor hij eigenlijk zo goed als een vijfde bandlid is geworden. En dat blijkt een goede zaak!

©Hans Lenvain – Boogie Beasts op Paulusfeesten 2023

We maken hierboven nu wel enkele vergelijkingen met andere bands maar eigenlijk is Boogie Beasts in geen hoek te duwen. Garagerock? Ja. Bluesrock? Ja. Catchy songs? Ja.
En dat resulteert natuurlijk ook in het feit dat er niet één moment is om hen te beluisteren. Zin in een feestje? Ja. Op de achtergrond in je stamkroeg? Ja. Op een festival live? Oh ja zeker en vast! En waar blijven die rauwe films waar ze te horen zijn? En komt die crush eindelijk langs voor dat etentje waar je al zo lang naar uitkijkt? Ook dan kan je gewoon Boogie Beasts in de cd-speler knallen. Succes gegarandeerd.

Wil je hen live gaan bekijken en beluisteren? Dan moet je nog even wachten want eerst trekken ze naar het zonnige Spanje. (Het zijn geen dommekloten natuurlijk, ze weten wel wanneer ze naar Spanje moeten gaan. In de winter uiteraard!)
Maar daarna kan je ze gaan bewonderen in België, Nederland en Frankrijk. Hoppah!

Voorlopig agenda:

24/02 – Boogaloo Club – Cáceres (ES)
25/02 – La Planta Baja – Granada (ES)
27/02 – 16 Toneladas – Valencia (ES)
28/02 – La Gramola – Orihuela (ES)
01/03 – Sala Picaro – Toledo (ES)
02/03 – Sala Clamores – Madrid (ES)
03/03 – Winter Indie City – Segovia (ES)
31/03 – Blues-Rock Festival – Reuver (NL)
14/04 – De Gouden Leeuw – Dongen (NL)
16/05 – Botanique – Brussel (BE)
24/05 – Le Repère – Calais (FR)
02/06 – Goezot Festival – Oud-Turnhout (BE)

Facebook / Instagram / Website en tourdata

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More