Home Belgisch BOOGIE BEASTS – Bring It On

BOOGIE BEASTS – Bring It On

by Patrick Van Hauwaert

Wie fan is van Datura4, ZZ Top of The Dirty Streets zal aan deze nieuwe van Boogie Beasts zeker en vast een vette kluif  hebben. Op en top Belgisch en reeds tien jaar bezig, maar toch nog een beetje teveel onbekend om goed te zijn. Als het ook eens een beetje mag meezitten voor deze heren, dan zou deze Bring It On wel eens een doorbraak kunnen forceren.

Ook voor de Boogie Beasts was 2020 een klotejaar. Feestjes in de Koninklijke Stadschouwburg van Brugge, Het Depot en De Roma zaten er aan te komen, als voorprogramma van Los Lobos dan nog wel. Helaas werd dat niets. Nóg niets moeten we zeggen, want Los Lobos komt in 2022 naar Brugge en jawel dezelfde beesten mogen in het voorprogramma van de wolven hun ding komen doen.

Bring It On is, zoals ze zelf zeggen, een sompige blues rocker. Veel beter dan dat kunnen we het niet omschrijven. Wat ooit begon als een stevige warm-up in de studio, groeide in een paar dagen uit tot een nieuwe single. Met wat extra accenten erbij die ons doen denken aan ZZ-Top en een riff waarin we de jonge Rolling Stones herkennen, lijkt het erop dat de heren goed op weg zijn om de bluesrock revelatie van België te worden het komende jaar.    

Wij zijn er helemaal weg van en we hopen van jullie hetzelfde. Een plaat met heel wat radio potentieel en een band die potten gaat breken. Waarom zouden we er niet weg van mogen zijn?

Mr Blue Boogie

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More