Home Singles BONFIRE LAKES – Before Sleeping (Ben Kenobi)

BONFIRE LAKES – Before Sleeping (Ben Kenobi)

by Margo Maebe

Tijdens de lockdown heeft de Limburgse band Bonfire Lakes niet stilgezeten. Rustig en met volle aandacht werd verder gewerkt aan de nieuwe plaat die binnenkort de wereld ingestuurd zal worden. Van Bonfire Lakes verwachten we een ontroerende, melancholieke meeslepende sound. Toch zal de aankomende plaat anders klinken dan zijn voorgangers. We mogen alvast kennismaken met Before Sleeping (Ben Kenobi)

(c) Lucinde Wahlen

Dit nummer vormt een brug tussen de laatst uitgebrachte ep Dead People, waar deze single perfect bij aansluit qua sfeer en thematiek, en de toekomstige plaat die een nieuwe insteek zal kennen. De song grijpt je bij de keel en laat je niet meer los. Er wordt gezongen over een persoonlijke passage uit het verleden, begeleid door een weemoedig gitarenspel.

De song is opgedragen aan de vader van zanger Marino Roosen die vier jaar geleden op 9 juli overleden is. Het is dan ook niet toevallig dat de single uitgebracht werd 9 juli. Naast de tekst kan ook de ijle, breekbare sound een gevoel van herkenning aanwakkeren. Met zijn meeslepende melancholiek wordt Before Sleeping (Ben Kenobi) het slotnummer van de nieuwe plaat. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More