Home Belgisch BLOSSOM – Rewind (Nostalgia and I) (Eigen Beheer)

BLOSSOM – Rewind (Nostalgia and I) (Eigen Beheer)

by Didier Becu

Shoegaze is weer in, ook in België met Ohio Mark, newmoon en Slow Crush als belangrijkste protagonisten. Maar aan dat lijstje mag je met een gerust hart (denken we toch) binnenkort ook het trio Bløssom toevoegen. Afkomstig uit het mooie Hasselt en de bedoeling van Gijs Gondelaers, Dirk Bollen en Steven Praet is om ons via muziek de melodische versie van de geliefde, dromerige zomerdagen te brengen. Vertel ons wat!

Met hun aankomende ep willen ze een ode brengen aan alle early 90’s babies, niet in het minst omdat ze zelf tot deze categorie behoren. Rewind (Nostalgia And I) is de allereerste single die ons daar moet van overtuigen, en dat doet het ook.

Vier minuten jinglejanglerock dat begint met een rommelig Dinosaur Jr.-achtig gitaartje, maar voor je het weet zit je in de vibe die Ride ons schonk op hun onovertroffen debuut Nowhere. Retro zonder dat het al te retro wordt want deze song die uiterst geschikt is om luchtgitaar op te spelen of gewoon je haren wat te laten wapperen heeft ook wel iets van Cloud Nothings. Naar eigen zeggen draait het bij Bløssom alleen maar om nostalgie en melancholie. Zo lang ze dat kunnen doen met dit soort aanstekelijke songs kunnen we alleen maar hopen dat ze verder blijven doen!

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More