Home Singles BLOND – Alles Moet Groter (Eigen Beheer)

BLOND – Alles Moet Groter (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Met de naam Blond willen Fien Van der Aa, Linde Notenbaert en Caitlin Talbut het cliché van het domme blondje de wereld uit helpen en het woord een nieuwe betekenis geven. De drie vrouwen schrijven scherpe, gevoelige Nederlandstalige teksten met een boodschap en een dosis humor. Het trio maakt synthpop, de synths worden aangedreven door pure “female power”.

(c) Casper De Geus

Blond debuteert met de single Alles Moet Groter. Het nummer gaat over hoe deprimerend feelgood-shopping kan zijn. Voor Fien, Linde en Caitlin is het een catchy aanklacht tegen altijd maar meer willen, zowel in de supermarkt als in de liefde. Dit verhaal lijkt verdacht veel op Arcade Fire’s Everything Now

Het nummer begint wat weifelend, in het refrein bloeit het echter mooi open en werken de stemmen knap samen. Alle drie de dames hebben een geweldige stem. Afzonderlijk klinken ze al subliem, als ze samen zingen krijg je iets magisch.

De synthpop van Blond is uniek en gedurfd en boeit tot de laatste seconde. Deze girlband blaast met Alles Moet Groter alle clichés weg met een ijzersterke sound.

In de clip verliest Blond zich in een absurde droomwereld met reusachtige appels en roze soep. De video is onderdeel van een muzikale kortfilm die later dit jaar in zijn geheeld verschijnt.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More