Home Singles BLAUDZUN – CLOSER

BLAUDZUN – CLOSER

by Hans Verhoeven

Hoe jullie in het echt heten willen we echt niet weten, maar Blaudzun heet van z’n eigen Johannes Sigmund. Ging als kind hand in hand tussen zijn ouders naar bijeenkomsten van de Pinkstergemeenschap, héél evangelisch, engelen in het koor die oorwormen vormden voor de kleine Johannes, waar hij zo z’n voordeel mee deed. Zie: ene Elvis Presley.

Cover art by Loudmouth & Tom Roelofs

Het geloof is hij al langer kwijt dan wij onze bijeen passende sokken, zijn geloof is wielrennen maar dat doet er hier niks toe.

Wat doet er wel toe? Dat hij zijn artiestennaam koos naargelang een vergeten Deens wielrenner? Nee, leuk om weten maar leuk om te horen is Closer, een oorworm, nazomer met slaggitaren, er kan hagel vallen die velden plat gaat slaan maar dit is wat je wil horen op een transistortje, net voor de luiken dichtgaan en de kat is binnengehaald.

The Kinks zitten in die riff. Het is: melodie, een flesje limonade dat van ‘pssjt! doet als je het opent op dorstige dagen, het is pop die popt als popcorn en het is bovenal geweldig gezongen.

Hoe jullie heten willen we niet weten. Maar ‘like this’.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More