Home Belgisch BLACK LEATHER JACKET – Unity (PIAS)

BLACK LEATHER JACKET – Unity (PIAS)

by Nel Mertens

Lang haar, zwart lederen jasjes en bottines. Voeg daar de attitude bij waarmee Black Leather Jacket op een podium staat en je kan zo elk punrockfestival binnenwandelen.

Doe dat gewoon en gebruik het nieuwe nummer Unity van de Antwerpse garagepunkers als soundtrack. Want Unity gaat net over samenkomen met gelijkgestemden die ontegensprekelijk invloed op mekaar uitoefenen, lelijke smoelen trekken tegen mekaar, terwijl de riffs snel en furieus langs ieders oren scheuren.

Black Leather Jacket bevestigt hiermee de razernij – die we ook op hun album Stinger hoorden – die een doorsnee punkrocktrack nodig heeft. Maar ze doen dat met de nodige ernst en overschrijden zelfs de gemiddelde duur van die snelle tracks, met maar liefst 3’27”.

I’m not gonna fall in love
I’m not gonna raise the bar
I’m not gonna heal my scars
Cause I know what’s coming
and I’m gonna get fucked up
My peers are pulling on the line
Because that is all they do R
un with me Run with me
Come and flee
UNITY

En de track zelf… die stijgt ver boven het gemiddelde uit! Die ramt en beukt, laat adrenalinebommetjes ontploffen in het tempo van de woorden, het repetitief gescandeerde ‘Unity’ en het snoeiharde drumwerk.

Wil je Black Leather Jacket live aan het werk zien? Vul je festivalagenda dan aan met volgende data:

06/07 – SJOCK Festival
26/07 – Rock Olmen
31/08 – Road Rock
07/09 – Rock’n Rex
28/09 – Thorn in my side Festival
28/09 – Oan De Voart Festival

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More