Home Singles BITTER MOON & AFTER 5:08 – Pretty in the Dark

BITTER MOON & AFTER 5:08 – Pretty in the Dark

by Ann Cnockaert

Pretty in the Dark is de eerste single uit Berliner Kinder, een samenwerkingsalbum tussen twee Zwitserse bands: Bitter Moon en After 5:08. De videoclip voor het nummer werd gemaakt door Réka Csiszér van Bitter Moon, kunstenares Corinne Odermatt en filmmaker Radiana Basso.

© Bitter Moon & After 5:08

Bitter Moon is een duo bestaande uit Simon en Réka. Hun muziek kan worden omschreven als een mengeling van atmosferische en filmische soundscapes, groovy analoge popsongs en dromerige Vangelis-achtige synthetische odyssees.
After 5:08 is een band gevestigd in Vevey met als leden Aloys Christinat en Matthew Franklin.

Over de video vertellen de bands: “Het idee was om een hypnotiserende analoge stop motion video te maken die de sensatie van eenzaamheid in een brutalistische omgeving en het verlangen om de wereld opnieuw uit te vinden vastlegt. Net als de eerste kleurenfilms die met de hand werden geschilderd, geven de pastelkleuren leven aan vintage foto’s en voeren ze ons mee naar een dimensie die zowel abstract als futuristisch is.”

De hypnotiserende muziek met weidse soundscapes en futuristische klanken nemen je mee op een dromerige trip. De eerste single Pretty in the Dark klinkt alvast veelbelovend.

Het album Berliner Kinder wordt uitgebracht op 2 december 2022 via BlauBlau Records. Voorbestellen kan hier.

Facebook Bitter MoonFacebook After 5:08

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More