Home Singles BILLIE CONGÉ – Kukkolankoski (Or The Salomon Song)

BILLIE CONGÉ – Kukkolankoski (Or The Salomon Song)

by Bart Verlent

Indra De Bruyn begon haar muzikale carrière op negenjarige leeftijd in het kinderkoor van Opera Vlaanderen. Haar ambities waren groots en uiteenlopend en besloot op haar 17de om actrice te worden. Ze studeerde af aan de toneelschool in Gent maar begon tijdens de pandemie toch terug te zingen. Na de pandemie trok Indra met een paar vrienden naar de repetitieruimte om daar haar stem en songwritingskills af te tasten. Dit smaakte naar meer, waardoor datzelfde jaar haar band Billie Congé ontstond met Anton Geerts, Len Bynoe, Reindert Swaegers en Bram Vervaet.

© Lorenz Florizoone

Billie Congé staat voor verhalende songs in een indiefolkjasje met americana- en rockinvloeden. Op 21-jarige leeftijd belandde Indra bij toeval aan de Finse rivier Kukkolankoski, waar oude vissers wilde zalmen vangen. Eerder dat jaar werd De Bruyn opgenomen in het ziekenhuis omdat haar anticonceptiepil bloedklonters in haar longen had gevormd. Na zes verschrikkelijke maanden werd ze gelukkig genezen verklaard en plande ze een reis naar Lapland om haar leven te hervatten. Op die reis ontdekte Indra dat haar lichamelijke genezing allesbehalve gelijkstond met haar mentale genezing. Deze ervaring heeft ze verwerkt in deze song.

Het is een mooie warme folky song die in de lijn ligt van Big Thief met supermooie, emotionele zang en rijke arrangementen die de stem van Indra subliem aanvullen. Deze debuutsingle smaak alvast naar veel meer.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More