Home Singles BESTIAAL – Het Deert (Deel 1) (Solidude Records)

BESTIAAL – Het Deert (Deel 1) (Solidude Records)

by Björn Comhaire

Het Deert is de titeltrack van het derde album van Bestiaal dat op 13 mei zijn release mag vieren. Bestiaal dat zijn Sebastiaan Vekeman (drums, compositie), Jakob Haeghebaert (gitaar) en Bas Gommeren (contrabas). Drie heren beslagen in het jazz-ambacht die, zoals dat wel eens vaker gaat in de jazz, liever tegen dan met de stroming meezwemmen.

Bestiaal © Sam Verhaert

Het Deert (Deel 1) vergt wat telwerk want het nummer is geheel uitgewerkt in zevendelige en aanverwante – voornamelijk uit priemgetallen bestaande – maatsoorten. Het nummer wringt en spartelt bij elke poging om het in het hedendaagse vierdelige keurslijf te prangen en ook onze trommelvliezen bieden stevig weerwerk want de overheersende, drammerige gitaar wil van geen wijken weten!

En toch blijf je geboeid luisteren en vraag je je af waar het allemaal naartoe gaat. Antwoord krijgen we niet al vermoeden we dat het een en ander duidelijker zal worden in Deel 2.

Bestiaal stelt zijn nieuwe album Het Deert voor op 14 mei bij De Vieze Gasten in Gent. Neem hier een kijkje als je er graag bij wil zijn.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More