Home Belgisch BERG – There (Eigen Beheer).

BERG – There (Eigen Beheer).

by Peter De Bruycker

Berg: de eenvoudige naam van de Gentse band verbeeldt treffend de sfeervolle, dromerige muziek die ze brengen. Met There kondigen ze nieuw werk aan.

Berg bracht in 2017 een eerste ep uit. De single Alma werd geselecteerd voor de Nieuwe Lichting en in 2018 bereikten ze de halve finale van Humo’s Rock Rally. Met There maken ze ons warm voor een tweede ep.

Synths en elektronica vormen de bouwstenen voor een fraai en ingetogen nummer, met subtiele gitaarmotieven en een melodieuze zanglijn van Sielke De Mulder. Haar opvallende, mooie stem is een troef waarmee Berg het verschil weet te maken en blijft intrigeren. Productie en mixing waren in handen van Jasper Segers (Soldier’s Heart) en Orson Wouters (Sleepers’ Reign).

De berg beklimmen in het voetspoor van bands als I Will, I Swear en Hydrogen Sea, niets mis mee denken we. De beelden komen van de Google Earth Flight Simulator, ergens boven Rusland.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More