Home Belgisch BELTOON : KOSMO SOUND.

BELTOON : KOSMO SOUND.

by Hans Vermeulen

Vandaag is het hoogste alarmpeil van kracht in het door het razende vuur verbrandde Australië. Furieuse opflakkeringen van de brandhaarden en windstoten worden gevreesd op Kangaroo Island. Furieus? Jazeker, Furious zal je bedoelen. Net vandaag lanceert het Gentse sextet Kosmo Sound haar nieuwe single. Furious klinkt niet alleen hoe de titel laat uitschijnen maar presenteert het unieke dubjazz-combo als een nietsontziende danspletwals. Sound Track ging in december al voor de bijl toen de Gentenaars de finale gewoon naar hun hand zetten, en dit gebeurt hier weer met een variante op springerige reggae en dub, diep gesmoord in nerveuse drums en een basgroove waartegen zelfs een didgeridoo verbleekt.

(c) : KOSMO SOUND

Uiteraard springen de bas van Mattias Geernaert en de sax van Ambroos De Schepper er auditief boven uit, maar de band levert hier een fris en opzwepend amalgaan aan stijlen af. Veel dansbaarder kan het niet meer worden. En dat ze kunnen spelen wisten we al. Kosmo Sound heeft muzikanten in haar rangen die al furore maakten bij ondermeer Julien Firmin en Nordmann.

Kosmo Sound staat volgende week op Eurosonic en is – getuige Sound Track – live onweerstaanbaar. Onze beltoon van de dag!

Fanlink

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More