Home Singles BERBEL – Troublemaker’s Moon

BERBEL – Troublemaker’s Moon

by Bart Verlent

Het trio Berbel omschrijft hun geluid als herfstig, vertellend en ingetogen. Toepasselijk genoeg brengen ze dan ook in de herfst hun debuutsingle Troublemaker’s Moon uit. De debuut-ep From The Waist verschijnt op 1 december. Het trio nam deze op met Thomas Valkiers in de Hightime Studio.  

(c) Berbel

We kregen Troublemaker’s Moon in maart van dit jaar voor het eerst te horen. Berbel had het nummer live opgenomen tijdens een sessie in het Mechelse Radar en stuurde het toen al de wereld in. Het gevoelige pareltje bezorgde ons intens kippenvel en we waren benieuwd hoe de studioversie zou klinken. 

Bij deze studioversie is de balans tussen de instrumenten beter en komen de details meer tot hun recht. Ook de stem van Helena Van Hoolst komt meer naar voor, zodat ze ons van bij het begin meesleept in deze mooie dromerige song. We waren al onder de indruk op de live sessie, maar deze versie is echt wel overweldigend mooi.  

We zijn heel benieuwd naar de debuut-ep, want met dit pareltje heeft Berbel ons hart gestolen. 

Berbel stelt de ep voor op 1 december in de Antwerpse Kavka, met Bleak en Float in het voorprogramma.  

FACEBOOK INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More