Home Singles BEN FOLDS – Kristine From The 7th Grade (New West Records)

BEN FOLDS – Kristine From The 7th Grade (New West Records)

by Bart Verlent

Ben Folds debuteerde, in volle grunge periode, met zijn band Ben Folds Five met straffe popsongs als Battle Of Who Could Care Less en het prachtige Brick waar geen gitaar aan te pas kwam. Toch sloegen de topsongs aan, alleen kon de band de aandacht van het publiek niet vasthouden. Na vier studio albums begon Folds aan een solocarirère waarmee hij af en toe een plaat uitbrengt. Na acht jaar stilte, tijdens dewelke hij zich vooral bezighield met muziek schrijven voor theater, tv en films, is Ben er terug met het album What Matters Most dat hij 1 december komt voorstellen in De Roma in Antwerpen.

© Ben Folds

Kristine From The 7th Grade is nog een pareltje uit het onlangs verschenen album dat wordt gedragen door het mooie pianospel en de geweldige stem van Folds. Een strijkersorkest geeft het geheel een melancholisch, klassiek randje waardoor het nummer uitgroeit tot iets groots.

Ben Folds is een songschrijver die thuishoort in het rijtje tussen Elvis Costello en Joe Jackson. Toch krijgt hij minder aandacht, al heeft hij zakken vol talent. Elk van zijn nummers is uniek, Ben verdient het dan ook om in de spotlights te staan.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More