Home Singles BELTOON: WINTERFORT.

BELTOON: WINTERFORT.

by Bart Verlent

Het Gentse zestal Winterfort omschrijft hun muziek als een zwaarmoedige soundtrack voor optimisten. Met poëtische vocals, dynamische grooves en delicate klanktapijtjes willen ze ons een vuistslag in het gezicht geven, maar onmiddellijk daarna willen ze hun oprechte excuses aanbieden, vriendelijke jongens als ze zijn. Vorig jaar belande de band in de halve finale van Humo’s Rock Rally en nu zijn ze klaar voor het grotere werk.

© Tricky Toostie

Met z’n zessen trokken ze de studio in om de single Safety In Numbers op te nemen. Benjamin De Smet van SX mocht de productie en mix voor zijn rekening nemen. De band werkte nauw samen met De Smet met als doel hun unieke live-sound zo goed mogelijk vast te leggen.

Met deze song vragen ze aandacht voor de steeds verder vervagende privacynormen, zogenaamd in ruil voor onze veiligheid. Daarom hebben ze de bijbehorende clip gemaakt met opnames van publieke beveiligingscamera’s, openbare webcams en smartphones van vrienden en omstaanders.

Met deze single bevestigen ze inderdaad dat hun songs als vuistslagen zijn, en dan nog wel indrukwekkende vuistslagen! Winterfort zet zo’n sublieme muur van geluid neer dat we even moesten bekomen na het beluisteren. De intrigerende stem van Matthijs Verstegen gecombineerd met de subtiele gitaar, bas, drum en synthklanken zijn al straf maar dan die innemende bariton sax van Niels Van Paemel erbij maakt de sound gewoon af.

Met zo’n dijk van een debuut-single heeft Winterfort een gouden visitekaartje afgeleverd. Vandaag onze beltoon van de dag!

Op 20 februari 2020 speelt Winterfort in de Brusselse Rock Classic Bar.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More