Home Singles BELTOON : THE BLACK GASOLINES

BELTOON : THE BLACK GASOLINES

by Bart Verlent

Twee jaar geleden leerden we dit Kortrijkse trio kennen met hun debuut-ep Dopamine Rush. Hierop staan vier nummers waarin ze een combinatie brengen van The Strokes en The Kooks, powerpop met een een zeer rauw kantje. Als debuut kon dit zeker tellen dus we waren ontzettend benieuwd of ze op hun nieuwe single dezelfde weg zouden inslaan.

(c) The Black Gasolines

Begin vorig jaar brachten ze nog de single Long Way Suicide uit waarop we al konden horen dat de opnamekwaliteit alvast veel verbeterd was. Het rommelige garagerock aspect en de sterkte van de catchy song kwam meer naar voren. Op Kangaroo Days zetten ze deze positieve evolutie verder. Nog steeds krijgen we aanstekelijke indie gitaarpop van de bovenste plank. Maar nu mag ook de syntheziser af en toe meer het geluid opvullen en dat maakt de Black Gasolines sound nog voller.

Ook al zijn de bandleden nog jonge gasten, toch brengen ze wet deze nieuwe single een heel volwassen geluid. Met de debuut-ep schreven we dat er nog werk aan de winkel was en met Kangaroo Days bewijst het trio dat ze al heel wat werk gedaan hebben. Ze hebben een aanstekelijke song afgeleverd met een sound die staat als een huis.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More