Home Belgisch BELTOON : SUURA

BELTOON : SUURA

by Björn Comhaire

Op een bankje zitten staren naar de tijd die voorbijgaat. Wintergreis gooit een wazige mist over het landschap, terwijl de regen mot neerdwarrelt over zompige velden. Neen, we zitten niet in een dipje dus hou de Prozac nog even op zak. Het zijn de beelden die ons voor de geest komen bij de eerste tonen van Wintergreis, de nieuwe van Suura uit het in mei te verschijnen album Luwte.

Nicolas Van Belle (gitaar), Emanuel Van Mieghem (bas), Reindert Spanhove (tenor sax) en Werend Van Den Bossche (alt sax) schilderen met spaarzame, muzikale strepen een open landschap waar de wind crescendo doorheen blaast. Spanhove en Van Den Bossche trekken daarbij in het eerste deel van het nummer aan hetzelfde zeel om in het tweede deel meer in dialoog te gaan. De gitaar van Van Belle stuwt het nummer onderwijl voort terwijl de bas van Van Mieghem krakend en schurend meandert doorheen het nummer en op het einde wat uitdooft. Prachtig.

Je kan Suura dit voorjaar live aan het werk zien op:

09/04 – Vol pension, Gent
27/04 – Hot Club, Gent
06/05 – De Koer, Gent
10/05 – HK concert, Denderbelle
19/05 – Witzli Poetzli, Antwerpen
25/05 – Bar Lume, Gent
29/05 – Permekemuseum, Jabbeke
31/05 – Ham Sessions, Gent
05/06 – GC De Lijsterbes, Kraainem

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More