Home Belgisch BELTOON: SHHT.

BELTOON: SHHT.

by Luminous Dash

Geklop, een opengaande deur en veel vragende hallo’s waarmee de nieuwe single Hello? Hello! van Shht wordt ingezet, lijken te checken of er geen belet is, om vervolgens 9 minuten en 23 seconden lang een absurd en dol feestje te bouwen in uw woonst. De Gentse cultsensatie Shht, die sinds haar ontstaan een extra dimensie toegevoegd heeft aan het geluidsuniversum, staat garant voor creatieve, experimentele en geflipte muziek van de bovenste plank.

(c) : SHHT/Massy William

Hello? Hello! is hier geen uitzondering op en volgt de reeds uitgezette muzikale lijn van de band. Hoewel, schrap lijn maar en maak daar kronkel van want hoewel er herkenbare patronen zijn, blijft de voorspelbaarheid onvoorspelbaar.

Huh? Bij Shht vermoed je intussen wel dat meerdere verrassingen om de hoek loeren, maar laat je je desondanks meeslepen in het momentum van hun muzikale trip om onbevangen en intens hun geniale wispelturigheid te ondergaan. Maar we dwalen af. Hop, terug naar die nieuwe single nu! De vragende hallo’s uit de intro worden geleidelijk aan overspoeld door een heerlijk baslijntje en trippy catchy synths die overgaan in een bijzonder poppy, vrolijk lied. Ondanks zangpartijen die bij momenten door een geflipt smurfenkoor of een Bolle Gijs met ochtendstem lijken gezongen te worden, heeft het nummer een hoog meezinggehalte. Going Up, Going Down.

Halfweg Hello? Hello! luidt een alarm de overgang in naar een bijzonder dansbaar electrostukje in crescendo waarna het nummer opnieuw overgaat in het heerlijk popmuziekje van bij aanvang.  De afsluitende papapapapapa’s kunnen we ten slotte echt niet weerstaan en zingen we luidkeels en vol overgave mee. 9minuten en 23seconden zijn nóg te kort! We kijken halsreikend uit naar de live uitvoering op 24/3 in de Handelsbeurs.

Jeroen De Weder

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More