Home Belgisch BELTOON (REWIND) : PEUK.

BELTOON (REWIND) : PEUK.

by Didier Becu

Zelfs als je nog nooit onze website hebt geopend, kon je er dit jaar niet om heen: PEUK. 2019 was dan ook hun jaar. Wat iets meer dan een jaar geleden begon als een drietal dat zich eens goed wilde amuseren, is in geen tijd uitgegroeid tot de hoop van de Belgische gitaarrockscene. Op talloze blogs werd het talent van de drie terecht bewierookt en schopten ze het deze zomer tot op het grote podium van Pukkelpop. PEUK is dan ook het levende bewijs dat je met mond-aan-mond reclame zeer ver kan geraken. Zeker als je de juiste songs hebt, en een frontvrouw als Nele Janssen in je rangen hebt.

(c) Karim Hamid

Hun debuut kwam net iets na het nieuwe jaar uit bij FONS Records en is te vinden in diverse eindejaarslijstjes. Maar geloof ons, dit is nog maar het begin, en zonder meer één van de bands die dit jaar de Belgische scene terug de nodige ballen heeft gegeven. Er werden al heel wat namen bedacht om PEUK te omschrijven, maar laten we die maar vergeten. PEUK is PEUK. Uit het fantastische debuut kozen wij Cave Person.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More