Home Belgisch BELTOON (REWIND) : DE RAND.

BELTOON (REWIND) : DE RAND.

by Luminous Dash

Een dik decennium van sociale afbraak en navelstaarderige politieke spelletjes werpt alweer haar vruchten af: ook in 2019 zagen weer een heel aantal snoeiharde Belgische protestsongs het levenslicht waarin onze samenleving op verschroeiend maatschappijkritische wijze onder de loep wordt genomen.

Ook de Brusselse hiphopformatie De Rand liet zich op hun knappe langspeeldebuut R0 in dat opzicht zeker niet onbetuigd. Getuige daarvan is bijvoorbeeld het onderstaande Zeimel, waarin King Samo, MF Rouge en Mac Mulla ons huidige politieke bestel eens grondig op de korrel nemen en daarbij ook duidelijk enkele nagels met koppen slaan. En dat vanzelfsprekend op uiterst aanstekelijke en ook heerlijk bangende wijze.

Wij doen dus nog maar eens van rewind, en prepareren ons alvast voorzichtig voor de algehele revolutie die ongetwijfeld hier en daar al lichtjes fonkelend aan de einder gloort.

Waarvoor dank: De Rand.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More