Home Belgisch BELTOON : PSYCHO 44.

BELTOON : PSYCHO 44.

by Wout Meganck

De nieuwe plaat van Psycho 44 kan wel eens dé Belgische plaat van het voorjaar worden. Unreality zal officieel voorgesteld worden op 29 februari in Trix, maar ondertussen lanceert de band uit Antwerpen wat singles die ons doen uitkijken naar meer, veel meer.

Psycho 44
(c) : PSYCHO 44

De tweede single heet Tastemaker. Als dat geen statement is. Die nieuwe plaat namen ze op samen met Thomas Valkiers. Deze plaat wordt een bom, dat garanderen we je nu al. Het nummer doet ons denken aan het geluid dat je zou krijgen mochten de hippe New Yorkers van BODEGA jammen met de oude rakkers van The Sheila Divine. In onze verbeelding krijgen we dan neurotische, hoekige beats met schurende zang zoals we in deze nieuwe Psycho 44 kunnen horen.

Ook Perfect Blue klonk al helemaal anders dan het eerdere werk. Niet dat de eerste plaat een jeugdzonde was, want met Suburban Guide To Springtide (2013) waar Surfer Shell op stond, mochten ze onder andere het voorprogramma spelen voor Queens Of The Stone Age. Die plaat zat helemaal in de sfeer van de band van Josh Homme. Luister nog maar eens naar de meeschreeuwers All My Demons Have Distortion en Dance Mthrfckr Dance, en je zal net als wij een aha-erlebnis ervaren. Zeven jaar is een eeuwigheid in de muziek maar het resultaat is duidelijk dat ze hun geluid hebben vervolmaakt. Het nieuwe geluid past meer in de tijdsgeest, maar toch behouden ze die typische energetische erupties uit hun beginjaren.

We zijn benieuwd of Josh Homme deze mannen nu nog in hun voorprogramma zal durven plaatsen. Vandaag onze beltoon!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More