Home Belgisch BELTOON: PEENOISE.

BELTOON: PEENOISE.

by Nel Mertens

Ze waren jaren geleden de jongste band ooit op Theater Aan Zee en groeiden op in een muzikaal artistiek nest. In 2017 bracht Peenoise hun eerste ep uit, in 2019 sloten ze het jaar af met een Sound Track-overwinning in Gent én de eerste single van hun aankomende album.

(c) : Ann Cnockaert

Dat de heren graag met woorden spelen is duidelijk, want Seanoise is de tweede single van Peenoise die we te horen krijgen van hun eerste volledige album Forevergem dat op 7 februari verschijnt. Maar even mystiek spelen ze met geluid, waarin noise een essentiële plek krijgt. Scherpzinnige elektronica, met een triggerend ritmisch spel en een gitaarlijn die op een niet zo alledaagse manier samen klinken.

Een tweetal minuten durende intro die – ondanks alle voelbare spanning – toch erg natuurlijk aanvoelt, valt stil in geruis. Even verdwijnt alles in een prachtig ‘niets’, waarmee Peenoise de ruimte volledig vult. Wat volgt is een duistere, trage, surrealistisch trip dat het denken even vertraagt. Afgaande op deze eerste twee donkere mysteries, migreren wij alvast graag al naar Forevergem.

Op 21 februari komt het album Forevergem uit en wordt live voorgesteld in de Handelsbeurs in Gent, met een soloperformance van producer Geoffrey Burton vooraf.

Facebookevent / Facebook / Soundcloud

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More