Home nieuws Amenra-documentaire in De Roma.

Amenra-documentaire in De Roma.

by Björn Comhaire

In het kader van de twintigste verjaardag van van de Belgische post-metalband Amenra maakte de Amerikaanse foto- en videograaf Bobby Cochran een documentaire.

© Björn Comhaire

Amenra ontstond in 1999 uit de West-Vlaamse hardcorescene en groeide doorheen de jaren uit tot een wereldwijd gerespecteerd collectief dat continu de grenzen aftast van wat het betekent een muziekgroep te zijn. Via eigenzinnige liveoptredens, sterk uitgewerkt artwork en fascinerende samenwerkingen met kunstenaars uit allerlei disciplines ontstond er rond de band een volstrekt uniek, eigen universum dat veel verder reikt dan louter het muzikale aspect.

Foto- en videograaf Bobby Cochran (°1972 Californië, VS) begon Amenra enkele jaren geleden te volgen op verschillende tours door de Verenigde Staten, Europa en Japan. Dat leverde een indringend portret op waarin de bandleden en hun dichtste medewerkers terugblikken op de voorbije twintig jaar onder begeleiding van beklijvende beelden en aangrijpende muziek. 

Voordat de film officieel gereleaset wordt, gaat hij op een paar exclusieve plekken in avant-première, 17 maart is dat dus in De Roma.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More