Home Singles BELTOON : IVOLVE

BELTOON : IVOLVE

by Bart Verlent

Het zijn toptijden voor solo-artiesten. Zij hoeven niet te wachten om terug met alle bandleden te gaan repeteren en naar de studio te trekken. Nee, zij kunnen rustig en in alle vrijheid thuis componeren en hun werk uitbrengen. Op zijn langspelers brengt Ivolve een combinatie van dance, trip-hop, rap, noise en dark electro. Laten we het een avontuurlijke trip noemen.

(c) Lize D.

In maart verscheen zijn negende solorelease Vulture en nu, twee maanden later, is de opvolger Randomize The Insanity er al, die net als zijn voorganger verschijnt op Wagonmaniac Music. Deze Diplomatic Shrooms is de eerste teaser van de nieuwe plaat. Het nummer begint met een dreigende jaren 80 synthklank waar stilletjes aan diverse lagen aan toegevoegd worden. Het lijkt wel op ingehouden, donkere trance die op uitbarsten staat maar dat nooit echt doet. In plaats van een explosie krijgen we een sombere fade out.

Als single kan dit tellen. Het nummer zal nog meer indruk maken als je het tussen de andere songs hoort op het album. Want Ivolve schrijft zijn albums volgens een thema, eigenlijk is een album een volledige soundtrack die je in zijn geheel moet beluisteren.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More