Home Singles BELTOON : HEISA

BELTOON : HEISA

by Didier Becu

“Thanks to everyone who came to our shows over the last few years. We can’t wait to see you again.” Woorden waarvan Koen Castermans, Jonathan Frederix en Jacques Nomdefamille nooit hadden vermoed dat ze die ooit zouden uitspreken toen ze samen met Jan Viggria hun debuut Joni opnamen. In een normale wereld (wat klinkt deze beschrijving raar) lag de eerste plaat van HEISA nu te blinken in het uitstalraam van je favoriete platenboer, zaten de releaseshows er reeds op en kon de band uitkijken naar het festivalseizoen. Maar net zoals voor iedereen is het nu roeien met de schaarse riemen die ze hebben. In hun geval één van de beste platen die je dit jaar zal horen.

Joni verschijnt op 15 mei via Mayway Records. Keep It is, na het excellente Let Go, de tweede single daaruit. De bijhorende videoclip werd samengesteld op basis van live-opnames die destijds gefilmd werden door hun fans. Een verbluffend resultaat dat perfect past bij de muziek en je nog meer doet verlangen naar betere tijden.

Keep It is niet echt nieuw want deze song zit al een tijdje in het brein van de HEISA-fans gebeiteld. De genadeloze mokerslag waarmee het publiek naar huis werd gestuurd en die in vijf minuten perfect het HEISA-gevoel samenvat. Muziek die bengelt tussen licht en donker, of tussen hoop en wanhoop zo je wil. Een 90’s-sound die doorklieft is met het beste wat postrock en postmetal te bieden heeft en uitmondt in een song die je uitnodigt om je diepste emoties ergens op straat uit te schreeuwen. “Of vanop de top van een berg”, dixit Jacques. Save the summer met goede muziek, met de nieuwe HEISA bijvoorbeeld.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More