Home Belgisch BELTOON : HEISA

BELTOON : HEISA

by Didier Becu

Er is al veel over geschreven, en dat heeft zo zijn redenen, maar op 24 april is het eindelijk zo ver want dan ligt Joni in je platenwinkel. Een naam die je hoogstwaarschijnlijk niets zegt. Ons ook niet overigens, want we vragen ons nog altijd af wie die Joni is, maar het is wel het langverwachte album van HEISA. En zoiets verandert natuurlijk de hele zaak, want al wie ze aan het werk zag de voorbije maanden is het er roerend over eens: HEISA is de te volgen shit!

HEISA (c) Mayway Records

Exact een maand geleden liet het trio met Let Go een eerste bommetje los. Een fenomenaal nummer die wij omschreven als “een oerkreet die zich weet te vermommen tot de meeste aanstekelijke noiserock die we gehoord hebben sinds Well Hunger van Kapitan Korsakov.”

Zoals altijd herhaalt de geschiedenis zich, en ook bij ons. Verleden maand de beltoon, en nu ook dus met deze. Serenity Now is een knaller van zes minuten die alles bevat wat HEISA zo uniek en goed maakt. Noise zonder grenzen, maar wel waar zeer goed over nagedacht is en die zich vanaf de allereerste tonen weet te nestelen als een zeer aangename oorwurm.

We zegden het al eerder en omdat herhalen nooit kwaad kan: een band die zich weet te profileren met een bijzonder uniek, en zelfs internationaal geluid. Wederom prijs dus!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More