Home Belgisch BELTOON : FORNET

BELTOON : FORNET

by Didier Becu

Het is ondertussen al drie jaar geleden dat Fornet hun debuut op de wereld losliet. Een Limburgs antwoord op Preoccupations en andere Protomartyrs, maar dan wel met internationale allure, dachten we toen. Denken we nog steeds, maar beetje per beetje wist Fornet de underground te veroveren en dat met maar één constant gegeven: er zit geen lijn in, gewoon omdat alles kan bij Fornet.

Ze zullen wellicht voor eeuwig en altijd gezegend met het postpunk-etiket blijven, al was het maar omdat het de enige stempel is die je op de band kan plakken. Een auditief avontuur vol verrassende wendingen, zou ook best kunnen. Zeg zelf een optreden van zes uur met slechts één nummer. Niet velen durven het, maar Fornet deed het wel.

(c) sentimental/doorwinterd

En nu is er dus de volgende stap en dat wordt Anti-Tragedy, de nieuwe langspeler die (hoe kan het anders) wordt uitgebracht op sentimental. Drie weken geleden verscheen al een eerste voorproefje met The Great Carrier en nu is er met L.A. Balcony een tweede teaser. Twee songs die duidelijk maken dat Fornet niet van plan is om twee keer dezelfde plaat te maken. Een song waar je blijft naar teruggrijpen omdat je er, ondanks zijn minimalistische karakter, zo veel in kan ontdekken. Vergelijken doen we niet graag, zeker niet als de band Fornet heet, maar met deze nieuwe single komen ze wel dicht in het heerlijke vaarwater van hun labelgenoten El Yunque.

Enfin, luister vooral zelf. Vandaag onze beltoon van de dag en live op 18 maart in de Muziekodroom en op 20 maart in de Trix te ontdekken.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More