Home Belgisch BELTOON : FILIBUSTER

BELTOON : FILIBUSTER

by Didier Becu

Gitaarmuziek dood en begraven? Dat kan misschien wel zo zijn voor sommigen, maar anderen weigeren dan weer om die fantastische gitaar aan de haak te hangen. Nooit doen trouwens! Dat indierock nog alive and kicking is wordt deze keer bewezen door het Antwerpse Filibuster. Ja ja, ook wij hebben dat ook altijd een vreemde naam gevonden, maar muzikaal duikt dit viertal in het beste (en het luidste) van de indiepop. En het werkt!

Gee is de eerste single uit Future Anachronisms. Dit debuut werd geproducet door Bert Vliegen en is vanaf 5 mei 2020 verkrijgbaar via Gazer Tapes. Namen gaan we er niet opplakken, maar het is sowieso een nagelbijter geworden voor mensen die hokjes zoeken. Postpunk, shoegaze of 90’s indie? Wie zal het zeggen. Waarschijnlijk niemand behalve labelbaas Dries Hermans die er het woord “meezinger” voor gebruikt. Niet dat we zo maar promopraatjes overnemen, maar een omschrijving die zit. Een song die je doet verlangen naar één of andere drassige festivalweide, maar voorlopig zul je het moeten doen met de stoelen in uw kot!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More